Ovi auki tulevaisuuteen, ongelmia, ratkaistaan ne! Apunasi Susanna

Luovuuden voimasta

”Tanssiminen; runojen, tarinoiden ja näytelmien kirjoittaminen, piirtäminen; tilkkutöiden tekeminen; laulaminen – luovia polkuja Autenttiseen itseesi on loputtomasti. Paras opas on se, mikä miellyttää sinua.”

Yllä oleva ajatus löytyy Yvonne Dolanin kirjasta Pieni askel. Dolan on psykoterapeutti, joka on tutkinut sitä, kuinka ihminen voi löytää autenttisen itsensä, eli sen ihmisen, joka hän aidosti haluaa olla. Olen viehättynyt hänen lempeisiin neuvoihinsa, jotka ovat myös leikkisiä ja hauskoja.

Kirjavinkki

Toinen ihastuttava kirjavinkki luovuuttaan elvyttäville on Julia Cameronin teos: Tie luovuuteen. Henkinen polku syvempään luovuuteen. (Like) Hänen neuvonsa auttavat ihmisiä kuuntelemaan sisintään. Hänen ohjeensa aamusivujen kirjoittamisesta toimivat oikeasti ainakin omalla kohdallani. Cameron kehottaa kirjoittamaan joka aamu herättyä kolme sivua tekstiä, jota ei näytetä kenellekään toiselle, eikä välttämättä edes lueta itse. Tämä avaa lukkiutunutta mieltä ja opettaa itsetuntemusta. Ja itse aamusivuja kirjoittaneena voin todeta, että seuraava lause pitää ainakin omalla kohdallani paikkansa:

”Aamusivuja on mahdotonta kirjoittaa pidemmän aikaa ilman että jonkinlainen yhteys syntyy ennalta tuntemattomaan voimaan sisällämme.”

Mitä, jos testaisit itse?